Ekonomiprojektet

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Stockholms universitet
 4. Internt
 5. Ekonomi
 6. Ekonomiprojektet
Workshop Ekonomiprojektet
Processkartläggning Ekonomiprojektet
  Foto: Dotschock/Mostphotos

  Påverkar hela universitetet – här är alla aktiviteter inför driftsättningen

  Nu är det snart dags för driftsättningen av den nya ekonomimodellen och det nya ekonomisystemet. Vi planerar att gå live med ekonomihantering och e-handel i början av januari – samtidigt inför vi den nya ekonomimodellen. Kopplat till införandet och driftsättningen finns ett antal aktiviteter där ni som institution/motsvarande och förvaltningsavdelning blir involverade.

  Foto: Boggy/Mostphotos

  Nytt ekonomisystem – här är alla större förändringar

  Ekonomisystemet är en webbaserad helhetslösning av ekonomihantering, e-handel, budget och prognos. Här kan du läsa mer ingående om de större förändringarna.

  Foto: Privat

  Agneta Pantzare, ekonomichef: ”Vi vill frigöra mer tid för värdeskapande arbete”

  Varför är det så viktigt att införa det nya ekonomisystemet? ”Vi vill minska de manuella och repetitiva arbetsuppgifterna”, säger Agneta Pantzare, ekonomichef, som också berättar om varför det inte längre går att göra som tidigare.

  Vad gör Ekonomiprojektet 2020-2022?

  Ekonomiprojektet 2020-2022 har i uppdrag att upphandla och driftsätta nya ekonomiadministrativa system samt införa förändringar i universitetets ekonomimodell utifrån de behov som identifierades under projektet 2018-2019. Utgångspunkten är att förenkla, förbättra och förtydliga ekonomiadministrativa processer inom universitetet som helhet.

  Ekonomiprojektet består av tre delar som är nära kopplade till varandra:

  I menyn till vänster kan du läsa mer om vad som är aktuellt inom respektive del.