Det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan du "loggar ut" för ledighet.

Tänk på att meddela de som söker dig att du är på ledig. Lägg in ett frånvaromeddelande i e-posten och hänvisa din telefon och tänk på att uppdatera telefon- eller öppettider i din röstbrevlåda.

Det enklaste sättet att hänvisa din anknytning är via webbtjänsten Min telefon, du kan göra det i förväg så glömmer du inte.

Du kan också ringa till den automatiska telefonisten (anknytning 2300) för att hänvisa telefonen.

När den automatiska telefonisten svarar säger du bara "hänvisa" och följer instruktionerna.

Mer information om hänvisning av telefonen finns här: Hänvisning

Uppdatera även röstbrevlådans hälsningsmeddelande med korrekta öppettider om det behövs. 

Anmäl gärna om det finns avvikelser i öppettider för studievägledare och expeditioner under ledigheten, detta gör du via Serviceportalen. Detta är extra viktigt när antagningsbeskeden skickas ut och under registreringsperioden.

Så här lägger du in frånvaromeddelande på e-posten med det centrala e-postsystemet. Skapa frånvaromeddelande (autoreply) till din e-post

Nybeställningar och ändringar av universitetskonton (SUKAT)

Kring terminsstart och terminsslut är det många som börjar och avslutar sin anställning och därmed ökar arbetsbelastningen för SUKAT-administratörerna. Tänk på att skicka in beställningar av nya konton minst två veckor innan en ny person börjar sin anställning. Är du SUKAT-ansvarig på din institution/motsv? Prefekt/motsv kan ge behörighet till flera personer att göra SUKAT-beställningar, vilket kan vara bra i semestertider.