Ett Zoom-rum är ett rum som är utrustat med utrustning för att hålla Zoom-möten eller så kallade hybridmöten (där deltagare finns både i rummet och på distans). Tjänsten erbjuds exklusive hårdvara. Detta då alla lokaler ser olika ut och AV-utrustning inte är IT-avdelningens specialområde. 

IT-avdelningen tillhandahåller licens för Zoom-rum och resurs i Exchange (namnet på en bokningsbar resurs i Outlook). Du som vill inreda ett Zoom-rum köper Zoom-certifierad utrustning anpassad för det aktuella rummet. Det handlar till exempel om mikrofon, kamera och TV-skärm men behoven varierar med rummets beskaffenhet och vilken typ av möten som är aktuella. Behöver du hjälp med detta, kontakta en upphandlad leverantör av AV-utrustning (se avtalskatalogen).

Ett Zoom-rum går självklart även alldeles utmärkt att använda för ett helt vanligt möte där alla är på plats i rummet. Då kan utrustningen användas för att dela innehåll på mötesdeltagarnas datorer till stor TV-skärm i rummet.

Har du frågor om Zoom-rum kan du kontakta Helpdesk via Serviceportalen. Har du frågor om undervisning i blandad miljö eller hybridmöten finns en hel del information på CeUL:s webbplats