Ariel Karhl
Ariel Kahrl. Foto: Privat

Ariel Kahrl, postdoktor, Zoologiska institutionen: 
– Jag ser verkligen fram emot den här sommaren. Vi kommer förhoppningsvis att kunna börja besöka vänner och familj igen. Mina och min makes föräldrar planerar att resa hit från USA och besöka oss. Vi har inte träffats på nästan två år och det ska bli fantastiskt att se dem personligen. Vi hoppas kunna tillbringa tid med dem och visa Stockholm och resa runt i skärgården med vår tvåårige son, vår hund och våra föräldrar.

 

 

 

Gabor Schubert
Gabor Schubert. Foto: Privat

Gabor Schubert, utredare, Stockholms universitetsbibliotek:
– Vi brukar resa till Ungern för att träffa mina föräldrar och släkt, men tyvärr kommer det att dröja lite till innan vi kan åka dit igen. I år blir det mest hemester i Uppsala, och kanske lite resande inom Sverige. Förhoppningsvis blir vädret bra så att jag kan cykla mycket omkring i Uppsala.

 

 

 

 

Sarah Holst Kjaer
Sarah Holst Kjaer. Foto: Snefrid Holst Vallentin

Sarah Holst Kjaer, etnolog och staycationforskare, Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap:
– Mina planer går ut på att semestra hemma i år. En trädgårdsfest med camping hos den avlägsna familjen, en tur till strandstugan dit vänner och familj kommer på besök, en kurs i yoga och balett-sommarskola för dottern. Småturer i bil och på cykel. Inte minst ska jag bada! Dessutom måste mitt forskar-jag på utflykt: Jag kommer att ge mig ut och studera hur den skandinaviska turistindustrin har utvecklat sin verksamhet utifrån de besökandes behov. Under coronapandemin har hemmaturismen haft all chans att förbättra alla upplevelseprodukter och redesigna sig själv mot en väldefinierad hemmaturist. Jag hoppas verkligen kunna se en förbättring av en industri som inte alltid är tillräcklig kreativ.  

  

Pauline Pauline Snoeijs Leijonmalm
Pauline Pauline Snoeijs Leijonmalm. Foto: Peter Sylvander

Pauline Snoeijs Leijonmalm, professor, Institutionen för ekologi, miljö och botanik:
– Efter midsommar blir det intensiv kvalitetstid med min käre man, våra höns, bonusdotter, barnbarn och ett gäng supertrevliga grannar. Den 15 juli checkar jag in på ett karantänshotell i Malmö och den 26 juli lämnar isbrytaren Oden hamn. Jag leder årets vetenskapliga Arktisexpedition i området mellan Grönland och Nordpolen. En forskares dröm! Ett jättestort, helt outforskat område där det fortfarande finns flerårig havsis. Vi ska kartlägga effekterna av klimatförändringarna på det centralarktiska ekosystemet från mikrober till fisk. När jag kommer hem den 20 september börjar jag leta efter en ny familjemedlem: en pigg och snäll dansk-svensk gårdshund.