Britta Sannel selfie i skidspåret
Britta Sannel

Britta Sannel, lektor vid Institutionen för naturgeografi

– Under mer än 20 års tid har jag ägnat friskvårdstimmen åt innebandy tillsammans med mina kolleger, det är SÅ kul! Nu under pandemin har jag fått hitta andra träningsformer. Jag brukar köra ett BodyPump-pass som finns online, hemma i vardagsrummet. Jag är gärna mycket utomhus också, särskilt nu när det finns snö och går att åka skidor. Annars blir det ofta promenader.Paul Levin, föreståndare för Institutet för Turkietstudier

Paul Levin i skidspåret
Paul Levin

– Vi bor nära naturen så när jag arbetar hemifrån under pandemin brukar jag oftast sticka ut och springa. Nu när det äntligen ligger tjockt med snö på marken tar jag gärna på mig längdskidorna. Det tänkte jag faktiskt göra just nu. Det första jag gjorde i vintras var att köra ner i en liten bäck och bryta av både skida och stav! Men jag hittade snabbt ett par finfina gamla skidor på Blocket och nu kan inget hindra mig.

 

Karin Tjulin, pressekreterare på Kommunikationsavdelningen

Karin Tjulin på utomhusjumpa
Karin Tjulin

– Friskis och svettis har rätt många pass utomhus som är en bra omväxling till att promenera. Jag brukar försöka gå på något pass i veckan. När det är snö kan det visserligen vara lite halkigt och det är inte alltid så roligt när det regnar eller när liggunderlaget blåser bort, men för det mesta är det skönt att få en genomkörare.


 

Gunnar von Heijne ute på promenad
Gunnar von Heijne

Gunnar von Heijne, professor vid Institutionen för biokemi och biofysik

– Innan covid-19 tränade jag på personalgymmet på universitetet. Nu under covid-19 tar jag promenader och löptränar i området där jag bor. På morgnarna tar jag en snabb promenad för att få upp pulsen innan dagens Zoom-möten.