Caroline Thingvall
Caroline Thingvall

Caroline Thingvall, ekonomihandläggare, Institutionen för data- och systemvetenskap:

– Med min sambo, vår dotter och katten på vårt lantställe i Hälsingland. Vi brukar vara många familjer som firar tillsammans men i år blir det bara vi och min sambos systers familj, som är i samma åldrar som oss. Mor- och farföräldrar blir inte med i år på grund av pandemin.  

Lan Wang Erlandsson
Lan Wang Erlandsson

Lan Wang Erlandsson, postdoc, Stockholm Resilience Centre:

– I år blir lite speciellt, vi brukar fira med släkten. Nu blir det den närmsta släkten och utomhus. Vi ska reka grillplats, det blir nog någonstans i närheten av universitetet. Vi hoppas att inte alla andra också tänkt samma sak. Farmor och farfar kommer i alla fall att vara med. Kanske också mormor och faster Malin, men det är svårt att hålla avstånd för dottern som är väldigt förtjust i henne. Vi har en plan för julklappsutdelningen, vi lägger dem på ett bord och den som får paketet får hämta det där.  

Alasdair Skelton
Alasdair Skelton

Alasdair Skelton, professor, Institutionen för geologiska vetenskaper:

– Jag tänker såhär, 2020 har man lärt sig att vara hemma. Jag kommer att fira jul hemma i Stockholm med familjen, min fru och mina döttrar. Det är så vi brukar fira så det blir ingen förändring för oss. Däremot brukar vi åka till min mamma i Skottland över nyår, men det blir inte i år. Eftersom jag helst inte vill flyga skulle det innebära tåg genom fem länder och med alla restriktioner går det nog inte. Jag kommer också att tillbringa en stor del av julhelgen med att sända högmässor som volontär för svenska kyrkan. Kan man så bör man hjälpa till. Mässorna är för tillfället jag, prästen, någon som sjunger, någon som spelar och en vaktmästare.

Marianne Dehasque
Marianne Dehasque

Marianne Dehasque, doktorand, Zoologiska institutionen:

– Jag kommer att åka hem till Belgien. Tyvärr är coronarestriktionerna väldigt hårda där. Jag kommer vara hemma hos mina föräldrar och fira jul med dem, och jag kommer att behöva vara i karantän i tio dagar. Efter julhelgerna kommer jag förmodligen gå ut på vandringar med familj och vänner, i små grupper på maximalt fyra personer, och vi kommer vara tvungna att bära ansiktsmask.