Har du någon aning om hur mycket som betalas in till pensionen varje månad?

Testa hur mycket pengar en lön ger i inbetalning till både allmänna pensionen och tjänstepensionen. Det kan vara mer än du tror!

Klicka, kolla och testa!
» Kolla hur mycket som betalas in till pensionen – varje månad

Vill du sedan kolla till dina egna pensionspengar eller veta hur mycket du kan få en dag, kan du enkelt ta dig vidare.
 

Det här ingår i din anställning

Du kan alltid hitta information om vad som ingår i din anställning i form av pension och försäkringar.

» Pensionsinformation till medarbetare på Medarbetarwebben
» Pensionsinformation från SPV

 

Om tjänsten

Med hjälp av "Kolla in pengarna till pensionen" kan de anställda få en bra uppfattning om hur mycket pengar som betalas in till pensionen – varje månad, både till den allmänna pensionen och till tjänstepensionen från statlig anställning. Att det kan handla om flera tusen kronor i månaden!

Tjänsten tar hänsyn till vilken avdelning i pensionsavtalet PA 16 den anställda tillhör. För födda 1988 eller senare har vi räknat 6 procent på en lön upp till 41 750 kronor i månaden och 31,5 procent på lön över 41 750 kronor månaden. För födda före 1988 har vi räknat på 4,5 procent av månadslönen inklusive eventuellt lönetillägg för två av delarna i tjänstepensionen. Den tredje delen, förmånsbestämd ålderspension, har vi räknat en schablon utifrån en person som är helt ny inom staten.

SPV förvaltar tjänsten tillsammans med Arbetsgivarverket och Pensionsmyndigheten och uppdaterar den vid årliga ändringar och vid behov.