Adobe Connect

Adobe Connect är en tjänst för möten online som kan användas såväl för föreläsningar med många åhörare som för handledning och arbetsmöten.

Adobe Connect - tjänst för e-möten

Box

Molnbaserad lagring av filer. Du kan komma åt dina filer från datorer, mobiltelefoner och surfplattor. All trafik till och från tjänsten är krypterad, och filerna lagras krypterade hos leverantören.

Logga in (och skapa konto) i Box

Confluence

Med hjälp av Confluence kan du dokumentera och distribuera information samt samverka med kollegor både inom och utanför universitetet.

Läs mer om Confluence på Medarbetarwebben

E-postverktyget

E-postverktyget används för att göra interna eller externa e-postutskick, till exempel nyhetsbrev. Det går att administrera mottagarlistor och se statistik för utskicken i verktyget. För att få tillgång till verktyget behöver du gå en introduktionsutbildning.

Mer information och kalender med planerade introduktionsutbildningstillfällen.

Webbintroduktion till e-postverktyget

Logga in i e-postverktyget

Evenemangsverktyget

Evenemangsverktyget gör det möjligt att skapa en minisajt enligt vår visuella identitet med information, anmälan och utvärdering samt deltagarhantering kring ett evenemang. För att få tillgång till verktyget behöver du gå en kort introduktionsutbildning.

Anmälan görs till evenemangsverktyg@su.se

Logga in i evenemangsverktyget

Marval

Med hjälp av tjänsten Ärendehantering kan du få struktur på inkommande ärenden som t. ex. beställningar, frågor och felanmälan, på ett bättre sätt än med t. ex. e-post/funktionskonton.

Läs mer om Ärendehantering på Medarbetarwebben

Mediabanken

I Mediabanken finns bilder, mallar, presentationsmaterial, logotyper och andra underlag för nerladdning. Allt finns samlat i mappstrukturer, och är sök- och nedladdningsbart.

Logga in i Mediabanken här.

Mex telefon

MEX ersätter den fasta telefonen på skrivbordet. Du får full funktionalitet i mobilen och kan hänvisa din telefon om du är sjuk, på möte etc. Du kan också ringa de fyrsiffriga anknytningarna inom SU direkt från mobilen.

Läs mer om Mobil anknytning på Medarbetarwebben

Mondo

Mondo är en webbaserad lär- och samarbetsplattform för undervisning och samarbete vid Stockholms universitet. Alla som har ett universitetskonto (lärare, forskare, administratörer och studenter) kan logga in i Mondo och skapa sajter. Lärare kan använda Mondo för både campusbaserade kurser och distanskurser. Andra användningsområden är stöd för samarbete mellan forskare och för studenters inbördes arbete. 

Mondo - Lär- och samarbetsplattform

Outlook

Exchange webbmail kallas för OWA och nås från datorer med internetuppkoppling. Via OWA nås e-post, kalender och global adressbok. För att logga in på webbmailen används universitetskontot. För full funktionalitet rekommenderas följande webbläsare: Internet Explorer, Firefox eller Chrome.

Logga in på webbmailen med ditt universitetskonto här.

Polopoly

Majoriteten av alla institutioner, enheter och centra vid Stockholms universitet använder webbpubliceringsverktyget Polopoly för sina webbplatser. Tillgång till Polopoly ges efter genomgången webbredaktörsutbildning.

Läs mer om hur du använder verktyget i polopolymanualen. 

Logga in i polopoly här. 

Produktionsverktyget

Produktionsverktyget är ett webbaserat verktyg som gör det snabbt och smidigt att producera enklare grafiskt material enligt Stockholms universitets grafiska profil. Inga förkunskaper krävs – allt som behövs är dator och internetuppkoppling. Alla anställda har tillgång till verktyget. Logga in med ditt universitetskonto på su.se/visuellidentitet/verktyg.

Survey & Report

Survey & Report är ett webbaserat enkätverktyg som kan användas av alla anställda och studenter på Stockholms universitet. Alla som har ett universitetskonto kan logga in i verktyget och skapa enkäter. Verktyget är primärt tänkt för kursvärderingar, men alla typer av enkäter och undersökningar kan göras med verktyget. 

Survey & Report

Zoom

Med Zoom (ersätter Skype for business) kan du kommunicera med kollegor över hela världen. 

Övrigt

För övriga stödsystem se vidare under Medarbetarwebben.