E-postverktyg

E-postverktyget används för att göra interna eller externa e-postutskick, till exempel nyhetsbrev. Du kan administrera mottagarlistor och se statistik för utskicken i verktyget. För att få tillgång till verktyget behöver du gå en introduktionsutbildning, se aktuella utbildningar i listan till höger.

Evenemangsverktyg

Evenemangsverktyget gör det möjligt att skapa en minisajt med information, anmälan och utvärdering samt deltagarhantering kring ett evenemang. För att få tillgång till verktyget behöver du gå en introduktionsutbildning, se aktuella utbildningar i listan till höger.

Mediabank

I Mediabanken finns bilder, mallar, presentationsmaterial, logotyper och andra underlag för nerladdning. Allt finns samlat i mappstrukturer, och är sök- och nedladdningsbart.

Produktionsverktyg

Produktionsverktyget är ett webbaserat mallat verktyg som gör det snabbt och smidigt att producera enklare grafiskt material. Inga förkunskaper krävs – allt som behövs är dator och internetuppkoppling. Alla anställda har tillgång till verktyget.

Webbpubliceringssystem (CMS)

Universitetets webbpubliceringssystem är sedan många år Polopoly. 2022 upphandlades Site vision, ett nytt modernare Content Management System (CMS). Tillgång webbpubliceringssystemen ges efter genomgången webbredaktörsutbildning.  

 • De externa centrala webbplatserna uppgraderades till webb2021-mallar i ny struktur och med ny funktionalitet den 2 oktober 2020 i Polopoly (CMS).
 • De interna centrala webbplatserna kommer att flytta över till Site vision (CMS) under perioden 2023-2024.
 • Uppgradering av institutioners webbplatser till webb2021 mallar i Polopoly avslutas Q3-2022.
 • Till webbpubliceringsverktyget Polopoly >> 

Kontakt

 • Frågor kring universitetets visuella identitet skickas till: visuellidentitet@su.se
 • Felanmälan och beställningar av behörigheter, kortadresser och webbredaktörsutbildningar för webbpubliceringsverktyget Polopoly görs via www.su.se/serviceportalen
 • Frågor om innehåll, struktur och spridning på de centrala externa webbplatserna www.su.se och www.su.se/english, kontakta ansvariga ingångsredaktörer
  Utbildningsingångarna: Karin Persson, Studentavdelningen
  Forskningsingångarna: Hanna Hellzén Cramér, Kommunikationsavdelningen
  Om universitetet-ingångarna: Marie Jackalin, Kommunikationsavdelningen