Stockholms universitet logo, länk till startsida

Kulturen efter corona. Kreativitet i krisens spår

Evenemang

Datum:

torsdag 11 november 2021

Tid:

13.00 – 14.30

Plats:

Kulturhuset, Foajé 3

Pandemin har inneburit stora utmaningar för kultursektorn. Evenemangen har ställts in och jobben uteblivit. Samtidigt har krisen lett till kreativitet och helt nya kulturformer. Vad händer med kulturscenen efter pandemin? Vilka lärdomar finns att hämta från pandemiåren? Och vad kommer vi att behålla när krisen är över?

Följ evenemanget på Facebook

Konsthallen Accelerator och Kulturhuset Stadsteatern är några av många verksamheter som fick ställa in och ställa om sin verksamhet. Konstvisningarna blev digitala och de publika samtalen förlades till Zoom. Om kulturens roll och utmaningar under och efter pandemin med:

Richard Julin, konstnärlig ledare på Accelerator, en konsthall där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Verksamheten är en del av Stockholms universitet.

Läs mer om Accelerator

Karin Helander, professor i teatervetenskap.

Läs mer om Karin Helanders forskning

Linda Beijer, kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern

Läs mer om Kulturhuset Stadsteaterns verksamhet

Moderator för samtalet är författaren och journalisten Gabriella Ahlström.
Läs mer om Gabriella Ahlström

OBS! Samtalet sänds digitalt på SU Play, en sändningsruta kommer att finnas här. Det går även att följa samtalet på plats. Först till kvarn. Självklart fri entré.

Coronapandemin har öppnat för nya kreativa lösningar. Här den digitala föreställningen "Hamlet på 24 minuter" på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Kulturhuset Stadsteatern

Se föreställningen "Hamlet på 24 minuter" på Kulturhuset Stadsteatern

Hitta fler öppna föreläsningar från Stockholms universitet