Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skaffa vänner för livet

Det är mycket som händer i livet när man pluggar. Att vara en del av en gemenskap med andra studenter kan vara avgörande för hur du klarar dina studier. Vid Stockholms universitet finns alla chanser för dig att hitta ett sammanhang som passar dig.

Ung student gör high five
Foto: Robert Kneschke, Mostphotos

 

Ett studentliv på egna villkor

Vill du bara ha en studiegemenskap och komma till pluggstugorna och hitta någon att fika med så finns det. Vill du leva studentlivet fullt ut så kan du göra det också. Du kan vara dig själv och vara med i gemenskapen.

Som lärarstudent är du varmt rekommenderad att gå med i Föreningen Lärarstudenterna, även känt som LäS. Föreningen Lärarstudenterna är föreningen för dig som läser en lärarutbildning, pedagogik eller didaktik vid Stockholms universitet. Ju fler lärarstudenter som vill vara med i gemenskapen eller som vill engagera sig, desto bättre. Just nu finns det fem utskott som gärna får bli större och fler. Utskotten är: Lärarstudenternas Klubbmästeri, Lärarinsparquen, Aktivitetsutskottet, Föreningshälsan och Spelutskottet.

Gillar du musik eller vill du hitta din träningsform med andra så kan du göra det via föreningarna på universitet. Det finns också intressanta seminarier, fester och nätverksträffar som du får tillgång till genom studentkåren.

Passa på att nyttja några av alla enorma möjligheter att nätverka och hitta nya vänner eller studiekompisar när du börjar vid Stockholms universitet. Vi kallar det ett studentliv på egna villkor. Ta del av både roliga saker som händer och nyttig information.

Välkommen till en massa skoj när du börjar din lärarutbildning!

Följ Föreningen Lärarstudenterna på Facebook

Se information om studieplatser, träning, Studenthuset, studentbostäder och mycket mer

Studentdriv på Stockholms universitets studentkår

Ta hand om dig

Studenthälsan finns för dig under din studietid! Till Studenthälsan är du som student välkommen på samtal och olika gruppaktiviteter som syftar till att främja din hälsa och dina studier.

Välkommen till Studenthälsan

IT för studenter

Stockholms universitet erbjuder datasalar, IT-support, säkerhetstips och en hel del mer.

Se IT för studenter


 

Möt våra lärarstudenter

Du kan få veta hur det är att vara förskollärarstudent och lärarstudent. Några av våra studenter delar med sig av hur det egentligen är. De berättar om sin utbildning, var de gillar att äta och plugga och några av sina reflektioner. Ta kontakt med dem direkt om du vill.

Möt våra studenter


 

Möt alumner

Om du vill veta hur våra tidigare studenter har det och vad de gör idag kan du läsa flera alumnporträtt. 

Möt alumner från Stockholms universitet


 

Vill du bli lärare?

Lärare är ett av de viktigaste yrkena som finns. Du är med och formar framtidens samhälle. Se vilken lärarutbildning som passar dig vid Stockholms universitet.

Se våra lärarutbildningar på: Vill du bli lärare?


 

Kontakt

Vill du veta mer om lärarutbildningarna? Ta då kontakt med våra studievägledare som kan lärarutbildningarna.

Kontaktuppgifter till lärarutbildningarnas studievägledare

 

På denna sida