Stockholms universitet logo, länk till startsida

En entusiastisk Civis-ambassadör

Monika är student vid Stockholms universitet och en entusiastisk utbytesstudent och Civis-ambassadör. Hon har också jobbat som internationell samordnare vid Stockholms universitets studentkår (SUS) och brinner för frågor som handlar om studentmobilitet, eftersom hon själv har rest mycket under sina studier.

– Jag har åkt på tre utbytesresor tack vare Stockholms universitets nätverk; en utbytestermin i Moskva vid Lomonosov State University (LMSU), två utbytesterminer vid Australian National University (ANU) och en “Civis Summer School” vid Aix-Marseille Université i Frankrike. Och just nu förbereder jag mig för en “Civis Summer School” i Grekland vid National and Kapodistrian University of Athens, säger Monika. 

Monika med en bok i famnen.
Monika är Civis-ambassadör. Foto: Privat

Monika läser sitt andra masterprogram vid Stockholms universitet nu: Master's programme in Strategic Information Systems Management vid Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV). Men hon har varit student vid Stockholms universitet längre, först för att studera ett kandidatprogram i Global Management på Företagsekonomiska institutionen och sedan för att läsa ett masterprogram i International and Comparative Education vid Institutionen för pedagogik och didaktik.

 

Hur längre har du varit studentambassadör för Civis? Hur kom du själv i kontakt med Civis?

– Först hörde jag om Civis genom mitt jobb som utbytesambassadör. Då sökte jag och fick plats på en Civis-kurs sommaren 2021. Sedan dess har jag gärna delat mina erfarenheter med andra.

Monika surfar i havet.
Monika surfar i Australien. Foto: Privat
 

Vad är Civis och vad innebär Civis för en student på SU?

– För mig innebär Civis unika möjligheter att utvecklas i en multidisciplinär miljö med andra akademiker från hela Europa. Det är en dynamisk och öppen miljö där studenterna och lärarna delar olika erfarenheter och kunskaper från alla möjliga områden och skapar jättespännande tvärvetenskapliga projekt tillsammans. Det är viktigt för framtida hållbar utveckling inom forskning. Jag kände det speciellt när jag skrev min masteruppsats, “Hackathons as a tool for learning in the framework of UNESCO learning cities”, som hade fokus på pedagogikens och teknologins påverkan på inlärningsprocessen. Då började jag inse vikten av sådana plattformar och nätverk som Civis.

 

Vad gör du som studentambassadör för Civis?

– Mitt huvudsakliga fokus är att dela min positiva erfarenhet med andra studenter för att visa vilka möjligheter som finns för att göra ett kort utbyte, åka på konferenser inom intresseområdet och utveckla sitt akademiska nätverk inom Europa. Det kan även hjälpa ens karriärutveckling. Civis syns i många olika sammanhang, till exempel på Erasmusdagen där flera europeiska universitet deltar.

Om du som är student vill veta mer om Civis, besök su.se/civis/student!

På denna sida