Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skol- och studiebesök

Stockholms universitet erbjuder både skolbesök och studiebesök. Syftet är att ge skolklasser och grupper från till exempel Komvux och SFI möjlighet att träffa våra studenter och ställa frågor om utbildningar, livet som student och mycket annat.

Besöken är ofta väldigt uppskattade och ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär. Tills vidare genomförs inga fysiska besök, men vi erbjuder digitala besök för skolor via Zoom.

 

Digitala besök

Våra digitala besök för skolor fungerar bäst för max 100 deltagare för att interaktionen i gruppen ska bli bra. Ett besök tar 30–45 minuter och vi vill gärna att en representant för skolan deltar som samordnare för besöket.

Via digitala mötestjänsten Zoom träffar eleverna två av våra kunniga och engagerade studentambassadörer. De håller en presentation om Stockholms universitet, svarar på frågor om våra utbildningar, universitetsstudier i allmänhet och livet som student.

Gymansielever på studiebesök Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling

Ställ frågor till våra studentambassadörer

Förbered gärna frågor och tveka inte att ställa dem till våra ambassadörer som nyligen gjort sina medvetna studieval! Eleverna får en känsla av hur det är att studera på universitet och hur allting fungerar i praktiken. Eleverna kan antingen befinna sig tillsammans i ett klassrum, eller delta på varsitt håll via en egen dator.

Kontakt 

Besöken bokas, helst en månad i förväg, genom mejl till studieinfo@su.se

 

Beställ vårt magasin

Om du vill ge elever inspiration om universitetsstudier föreslår vi att du ger dem tillgång till Stockholms universitets magasin. Du kan beställa magasinet till din skola via su.se/magasinet oavsett om ni bokar in besök med oss eller inte.

 

Nyhetsbrev till studievägledare

En gång per termin skickar Studentavdelningen ut ett nyhetsbrev med samlad information till dig som möter elever och vägledningssökande. Vi tipsar om olika vägar att få veta mer om utbildningar och studier vid Stockholms universitet, och om aktuella evenemang med fokus på studieinformation. Du kan anmäla dig till nyhetsbrevet här.

E-postadress  
 

Ej aktuellt under pandemin.

 

Ej aktuellt under pandemin.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post:
studieinfo@su.se

På denna sida