Stockholms universitet logo, länk till startsida

Vad är det bästa med att läsa marinbiologi på Stockholms universitet – egentligen?

Hallå där! Mitt namn är Tove och jag läser andra året på Kandidatprogrammet i marinbiologi. Har du några funderingar kring hur det egentligen är att plugga marinbiologi vid Stockholms universitet eller kanske vad studentlivet har att erbjuda? Hör av dig till mig!

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:


Fråga: Hej Tove! Var det svårt att komma in på utbildningen du läser? En till fråga: om jag skulle vilja utbilda mig till marinbiolog, behöver jag läsa inom programmet?

Svar: Hej och tack för din fråga! Just när jag sökte var antagningspoängen rätt höga, men kollar man på statistik så har det varierat lite från år till år. Sen beror det också lite på vad du tillhör för antagningsgrupp. Ett tips är att säkra upp genom att göra högskoleprovet så att du ingår i flera antagningsgrupper.

Det går att bli marinbiolog på andra sätt än via kandidatprogrammet i marinbiologi. Exempelvis kan man läsa kandidatprogrammet i biologi eller biogeovetenskap och sedan läsa en master i marinbiologi. Jämför gärna utbildningarna här på SU:s hemsida för att se vilken utbildning som passar dig bäst (både vad gäller ingående kurser, men även behörighetskrav). Om du efter din kandidat vill läsa en master i marinbiologi rekommenderar jag att jämföra behörighetskrav för masterprogrammet i marinbiologi med det kandidatprogrammet du är intresserad av.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar,
Tove Sefyrin

____________________________________________________________________

På denna sida