Stockholms universitet logo, länk till startsida

Hur är det att läsa geografi på Stockholms universitet – egentligen?

Hej! Är du intresserad av klimat och miljöförändringar? Jag heter Emma och läser ett Masterprogram i polara landskap och kvartära klimat på Stockholms universitet och har precis tagit en Kandidatexamen i geografi. Hör gärna av dig till mig om du har några frågor, vi hörs!

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:


Fråga: Hej Emma! Jag skulle gärna vilja jobba med något naturvetenskapligt som bidrar till att förstå och minska klimatförändringar i framtiden. Skulle du rekommendera din utbildning för det? Tack på förhand! Mvh, Kajsa.

Svar: Hej! Vi har nästan exakt samma dröm, att jobba med klimatförändringar! Jag kan absolut rekommendera kandidatprogrammet i geografi på SU till dig. Det är en jättebra utbildning med en stor fördel i att vara tvärvetenskaplig, vilket betyder att du dels får lära dig om klimatsystemet på jorden och jordens respons till klimatförändringar, men du får också läsa om klimatförändringar ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv där du lär dig hur samhället påverkas och vad samhället kan göra för att minska människans klimatpåverkan. Du har också möjlighet att göra utbildningen mer naturvetenskaplig om du väljer naturvetenskapliga kurser som dina valbara och valfria kurser under andra halvan av utbildningen. Du kan se listan över de valbara och valfria kurserna via den här länken su.se/sok-kurser-och-program/nkigk-1.411361?open-collapse-boxes=program-detail om du skrollar ner till "programöversikt". 

Efter kandidatprogrammet kan du välja att antingen fortsätta med en masterutbildning, för att sedan doktorera, om du känner att du vill forska om just klimatförändringar. Annars är det också många som börjar jobba direkt efter kandidatprogrammet, då kan man exempelvis jobba som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller miljökonsult. 

Hör av dig om du skulle ha fler frågor!

/Emma 

____________________________________________________________________

På denna sida