Stockholms universitet logo, länk till startsida

Varför studera juridik – egentligen? Fråga mig!

Om man läser juridik, måste man lära sig hela lagboken utantill? Nej, tack och lov, det är mycket mer spännande än så! Mitt namn är Simon och jag är här för att besvara dina frågor om Juristprogrammet och studentlivet vid Stockholms universitet.

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:

 

Fråga: Hej! Nu när pandemin har kommit och passerat, hur ser fördelningen mellan fysiska och digitala föreläsningar och seminarier? Är all undervisning helt och hållet fysisk på plats på campus eller varvas det med digitala träffar? /Helena

Svar: Hej Helena! Jag skulle säga att i princip all undervisning är på campus. Digitala träffar förekommer undantagsvis, men det är sällan och inget som går att välja som alternativ till fysisk undervisning. Vissa föreläsningar kan vara förinspelade – även det är dock undantag och det växlar mellan olika kurser!

Hoppas det besvarade din fråga, återkom gärna annars!

Med vänlig hälsning
Simon Tell

____________________________________________________________________

Fråga: Hej Simon! Nu blev jag lite nyfiken faktiskt! Jag undrar om institutionen hjälper studenter att komma i kontakt med näringslivet/arbetsmarknaden. En fråga till: finns det obligatorisk praktik? Tack på förhand! /Erik

Svar: Hej Erik! Angående kontakt med näringslivet/arbetsmarknaden har Juristprogrammet många föreläsare som är (eller har varit) verksamma jurister och som kan berätta om hur det är att arbeta med juridik. Utöver institutionen finns Juridiska Föreningen som bland annat anordnar Juristdagarna, en arbetsmarknadsmässa där man kommer i kontakt med arbetsgivare från alla möjliga håll!

Vad gäller din andra fråga så har vi ingen obligatorisk praktik. Oftast kommer man ändå ut i arbetslivet på egen hand under studierna.

Hoppas detta besvarade dina frågor, annars är det bara att återkomma!
Med vänlig hälsning
Simon Tell

____________________________________________________________________

På denna sida