Stockholms universitet logo, länk till startsida

Vad lockade Yasmine till att läsa nationalekonomi på Stockholms universitet – egentligen?

Hej! Mitt namn är Yasmine och jag studerar Mastersprogrammet i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Hör gärna av dig till mig om du har tankar eller funderingar kring utbildningen! Jag gör mitt bästa för att besvara dina frågor.

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:


Fråga: Hej! Vad är skillnaden mellan nationalekonomi och företagsekonomi? /Omar

Svar: Hej Omar! Bra fråga! Jag skulle förklara skillnaden som att företagsekonomi fokuserar på hur enskilda företag ska agera i olika situationer medan nationalekonomi letar efter generella samband och analyserar hur olika grupper av aktörer agerar under olika förutsättningar. Jag kan tycka ett det blir enklare att förstå skillnaden om man använder sig av de engelska begreppen "economics" (nationalekonomi) och "business administration" (företagsekonomi).

Är man mer intresserad av hur företag och organisationer handskas med att hushålla med resurser så skulle jag rekommendera företagsekonomi. Vill man däremot studerar de ekonomiska drivkrafterna i vårt samhälle och nyttan mellan olika variabler så som inflation eller arbetslöshet så rekommenderar jag nationalekonomi!

Hoppas skillnaden blev lite tydligare.
_______________________________________________________

På denna sida