Stockholms universitet logo, länk till startsida

Hur är det att läsa japanska vid Stockholms universitet – egentligen?

こんにちは!Mitt namn är Arina och jag läser japanska här vid Stockholms universitet. Har du några frågor eller funderingar kring hur det är att studera japanska vid Stockholms universitet eller hur studentlivet kan se ut så hör gärna av dig!

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:


Fråga: Hej! Vad är det svåraste med att läsa japanska? 

Svar: Hej och tack för din fråga! Det svåraste med att läsa japanska för mig är nog att memorera alla nya ord som man lär sig under kursernas gång. I japanskan så används nämligen tre alfabeten simultant: hiragana och katakana som är fonetiska alfabeten för inhemska ord och låneord, samt kanji som består av kinesiska tecken, ibland en aningen modifierade. Kanji skrivs ofta som substantiv och i början på verb, adjektiv, och adverb. De kan ha flera läsningar och skrivs enligt en viss streckordning, vilket i sig kan vara rätt klurigt att skilja på och memorera. Dock finns det enkla regler att förhålla sig till när man skriver dem, som att man börjar från vänster till höger och uppifrån neråt. 

Japanska kan vara rätt klurigt ur ett svenskt perspektiv, men vad det är värt allt slit när man börjar kunna kommunicera och förstå!

Vänliga hälsningar,
Arina 

____________________________________________________________________

På denna sida