Stockholms universitet logo, länk till startsida

Vad är det bästa med Kandidatprogrammet i språk och översättning – egentligen? Fråga mig!

Hej! Jag heter Karin och läser tredje året på Kandidatprogrammet i språk och översättning. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ställa dem till mig!

 

 

Jag läser Kandidatprogrammet i språk och översättning vid Institutionen för svenska och flerspråkighet

Sök kurser och program 

Frågor och svar:
 

Fråga: Hej Karin! Går sista året på gymnasiet och är intresserad av språk och att skriva.
Jag tycker att Kandidatprogrammet i språk och översättning verkar vara en kul utbildning.
Är det svårt att komma in? Och vilken behörighet krävs? /Victoria

Svar: Hej Victoria! Du har helt rätt, det är en superspännande och rolig utbildning! Den enda behörighet som krävs är engelska 6, men det är ju en obligatorisk kurs i gymnasiet. Det brukar inte vara svårt att komma in, oftast finns det plats för alla som söker. Senaste statistiken låg på drygt 17 poäng för betyg, och 0.8 för högskoleprovet. 

Tack för din fråga, och lycka till i framtiden!

Bästa hälsningar
Karin 

____________________________________________________________________

Fråga: Hej Karin! Du nämner att det finns massvis av aktiviteter vid SU, men jag har inte hört så mycket om studentlivet där. Hur ser det ut? Är du engagerad i något?

Svar: Hej! Till skillnad från andra studentstäder hör man inte lika mycket om studentlivet på SU, men det finns massvis att engagera sig i om man vill! Stockholms universitets studentkår (SUS) anordnar massor av aktiviteter på campus, som möten, utbildningar och workshops, samt att det finns studentföreningar kopplade till SUS som arrangerar egna aktiviteter. Ett tips är att följa studentkåren på Instagram eller Facebook, eller deras hemsida sus.su.se för att hänga med i allt som händer. 

Bästa hälsningar,
Karin

____________________________________________________________________

Fråga: Hej Karin! Vilken trevlig presentation du bjöd på! Jag är också intresserad av språk och har tittat på "ditt" program, men om man inte vill bli egen företagare, vad finns det då för tänkbara arbetsgivare? /Teresa

Svar: Hej Teresa! Vad kul att du också tycker om språk, då kanske översättarutbildningen är något för dig! Om man inte vill starta eget företag finns det översättningsbyråer som har egna sk in-house-översättare. Kunder skickar jobben till byrån, vars översättare sedan utför jobbet. Då slipper man en del av den administrativa delen av arbetet, som man annars får göra själv om man är egen företagare.

Bästa hälsningar,
Karin

____________________________________________________________________

På denna sida