Stockholms universitet logo, länk till startsida

Vad lockade Mattias till att börja läsa portugisiska vid Stockholms universitet – egentligen?

Hej! Jag heter Mattias och läser Kandidatprogrammet i språk och översättning med inriktning portugisiska. Om portugisiska och den portugisiskspråkiga kulturen är något som intresserar dig, så kan detta vara helt rätt program för dig! Hör gärna av dig om du har frågor om utbildningen eller funderingar kring studentlivet. Hoppas att vi hörs!

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:


Fråga: Hej! Jag är intresserad av språk, och då särskilt spanska, portugisiska och italienska. Men vad finns det för arbetsmarknad om man nördar ner sig i språk? :) Vad tänker du att dina studier kan leda till? /Teresa

Svar: Hej Teresa! Spännande att du funderar på att plugga språk! Personligen älskar jag språk av många olika anledningar och har väl kommit fram till att översättning är ett bra sätt för mig att syssla med olika språk. Därför går jag kandidatprogrammet i språk och översättning. Skulle kunna tänka mig att arbeta som tolk också, vilket jag tycker verkar spännande och utmanande.

Men språkstudier kan ju leda till mycket annat dessutom. Det jag kommer att tänka på är språkundervisning, språkvård och forskning kring språk. Språk kan ju också gå hand i hand med kultur, politik, handel och en massa andra områden som man skulle kunna jobba inom och dra nytta av språkkunskaper. 
Tack för din fråga och hoppas språkstudier blir något för dig!
Allt gott,
Mattias
____________________________________________________________________

Fråga: Hej Mattias! Jag undrar vad som styrde dig till att börja läsa portugisiska. Är det svårt att plugga på universitetet? 

Svar: Hej! Kul att du funderar på portugisiska! Jag ville läsa portugisiska eftersom jag gillar hur språket låter när det talas och eftersom jag tycker så mycket om portugisiskspråkig musik. 

Att lära sig ett nytt språk har alltid sina svåra stunder och kan vara en riktigt utmattande utmaning ibland, men det som är bra är att man kan anpassa sina studier mycket. Man kan läsa enstaka kurser eller hela program, beroende på hur mycket tid och möjlighet man har till att plugga. Med det sagt så kräver universitetetsstudier alltid en ansträngning och lust att lära sig nya grejer. 

Tack för dina frågor och hoppas svaren hjälpte! 

Allt gott, Mattias.

____________________________________________________________________

På denna sida