Övriga bibliotek

Utöver Frescatibiblioteket finns det fyra andra bibliotek på Stockholms universitet där du kan använda ditt universitetskort eller lånekonto. Här hittar du information om främst Asienbiblioteket.

Asienbiblioteket är en del av universitetsbiblioteket (Frescatibiblioteket) och ligger i egen lokal i Kräftriket. Övriga bibliotek på Stockholms universitet som tillhör en institution är JMK-biblioteket, Latinamerikabiblioteket och Matematiska institutionens bibliotek. 

 

Asienbiblioteket

Asienbiblioteket ligger i Kräftriket i närheten av Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier. Är du student vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier har du tillgång till Asienbiblioteket via en portkod som du får av institutionen eller bibliotekets personal. 

Är du extern besökare, ring på dörrklockan under öppettiderna så öppnar bibliotekets personal.

Öppettider

Ordinarie öppettider är tisdagar och fredagar 13.00–16.00.

Asienbiblioteket är stängt fredag 27 maj.

Hitta till Asienbiblioteket

Besöksadress: Kräftriket 21 A

Hitta till Kräftriket (Google maps) 

Buss 50, 639, 670 och 676 till hållplats Albano. Från till exempel Odenplan kan man ta buss 50 och stiga av vid busshållplats Albano. 
T-bana (Röd linje mot Mörby C från T-Centralen): Universitetet
Roslagsbanan: Universitetet
Bil: Vänstra sidan av Roslagsvägen riktning norr om Roslagstull.

SL Reseplanering

 

Samma låneregler gäller på Asienbiblioteket som på Frescatibiblioteket. 

Här kan du läsa om universitetsbibliotekets låneregler

Studieplatser och datorer

Asienbiblioteket erbjuder 26 studieplatser i form av enskilda platser, samt ett grupprum som inte är bokningsbart. Dessa platser är främst avsedda för studenter vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier. Det finns även läsrum som är tillgängliga för alla.  

På bibliotekets övre plan finns åtta datorer som samtliga är utrustade med ordbehandlingsprogram som hanterar olika alfabet och teckensystem. 

Tillgänglighet

Asienbiblioteket ligger en trappa upp utan tillgång till hiss. Det kan därför vara svårt att ta sig in i biblioteket om du är rörelsehindrad eller rullstolsburen. Personalen på plats hjälper gärna till med litteratursökning, hämtning och utlån av böcker. Kontakta oss innan ditt besök så hittar vi en lösning.  

Information om samlingarna 

Böckerna på Asienbiblioteket är uppdelade efter språk: japansk, kinesisk, koreansk, arabisk och indisk litteratur samt litteratur om Asien på västerländska språk. Det finns också ett särskilt rum med referenslitteratur på dessa språk.

Tidskrifter

På biblioteket finns ett tidskriftsrum som har öppet under de vanliga öppettiderna. 
Övriga tidskrifter har flyttats till Frescatibibliotekets magasin och beställs via Libriskatalogen.  
 

 

Institutionsbiblioteken

För information om JMK-biblioteket, Matematiska institutionens bibliotek och Latinamerikabiblioteket hänvisar vi till institutionernas webbplatser. 

JMK-biblioteket 

Matematiska institutionens bibliotek

Latinamerikabiblioteket 

 

 

Kontakt

Asienbiblioteket
På denna sida