Podden Bakom bokhyllan

Bakom bokhyllan är en vetenskapspodd som belyser forskningen och studielivet genom konsten, klimatet, konspirationsteorierna och allt däremellan. 

När tar roboten över? Hur påverkar det digitala livet oss? Hur jämställd är egentligen akademin och vad tjänar vetenskapen på att vara öppen? Det är några av de saker du får reda på när du lyssnar på Bakom bokhyllan. Dessutom tipsar vi dig som pluggar om studieteknik, vad du ska tänka på när du väljer utbildning och guidar dig till livet efter studierna.

Bakom bokhyllan produceras av Stockholms universitetsbibliotek, ett forskningsbibliotek där studenter, forskare, lärare och allmänheten söker och bygger kunskap. Vi som gör podden försöker att vrida på perspektiven och guida lyssnarna till den akademiska världen där lika många frågor som svar ryms.

Har du idéer på teman för podden eller vill medverka själv?
Hör av dig till oss! bakombokhyllan.sub@su.se

 

Senaste avsnittet

Hur kommunicerar man vetenskap och forskning på bästa sätt? Och hur kan poddar bidra till det akademiska samtalet? I avsnitt 41 har podden internationell premiär med ett avsnitt på engelska. Det är en samproduktion med den engelskspråkiga vetenskapspodden Fresh Ed.

Medverkar gör Will Brehm, docent i pedagogik och internationell utveckling vid University College London, och Gia Destouni, professor i hydrologi, hydrogeologi och vattenresurser vid Stockholms universitet. Avsnittet är på engelska:

Ep. #41 What About Science Communication? (ft. FreshEd)

 

Tidigare avsnitt

Vi har samlat poddens alla tidigare avsnitt utifrån olika teman som återkommer i podden: Studieliv och pluggtips, Bibliotek och lärande, Forskningens förutsättningar, Vetenskap i vardagen och Öppen vetenskap.

 

 

Vi som gör podden Bakom bokhyllan

Bakom bokhyllan görs av Cecilia Burman och Julia Milder, kommunikatörer på Stockholms universitetsbibliotek, och formatet är skapat av Julia Milder, Urban Göranson och Karl Edqvist.

 

Kontakt

Har du idéer på teman för podden eller vill medverka själv?
Hör av dig till oss!

Podden Bakom bokhyllan
På denna sida