Kom igång att låna

För att kunna låna och använda bibliotekets övriga tjänster behöver du som student och forskare vid Stockholms universitet ha ett universitetskort och du som övrig låntagare eller gäst ett bibliotekskonto.

Ett universitetskort vitt med en blå olivkvist
Universitetskort

Som student beställer och aktiverar du universitetskortet via aktivera.su.se, i samband med att du registrerar dig på en kurs eller ett program.

aktivera.su.se

 

Beställ ett universitetskort

Har du förlorat eller glömt att beställa ett kort beställer du det genom att logga in på kontohantering med ditt universitetskonto. När du avslutat en utbildning eller en kurs kan du fortsätta att använda ditt universitetskort som lånekort.

Beställ ett universitetskort via kontohantering

 

Bibliotekskonto för övriga låntagare

Allmänheten använder ett bibliotekskonto för att låna och för att använda bibliotekets övriga tjänster. För att kunna registrera dig som låntagare vid Stockholms universitetsbibliotek behöver du vara fyllda 18 år. Du behöver också ha en svensk fotolegitimation eller kunna visa att du är knuten till annat svenskt lärosäte. Efter ansökan aktiverar du ditt bibliotekskonto genom att visa legitimation i biblioteket.

Ansök om bibliotekskonto

 

Gästkonto

Om du inte har giltig svensk legitimation och inte heller är inskriven vid universitet eller högskola i Sverige, då räknas du som gäst. Du har då möjlighet att få ett gästkonto och använda bibliotekets material i Stockholms universitetsbiblioteks lokaler. Du kan inte låna med dig material från biblioteket.

Skapa ett gästkonto

 

Skapa en PIN-kod

Du som student, forskare eller alumn kan skapa en PIN-kod för att kunna låna i bibliotekets utlåningsmaskiner, även om du glömt ditt universitetskort. Du kan då låna med personnummer och PIN-kod.

Skapa PIN-kod

Som alumn använder du också PIN-koden till att logga in på Mitt bibliotekskonto.

 

 

Kontakt

Användarmötet
På denna sida