Nya webbsidor lanserade

Nu lanserar vi en ny startsida och ny struktur under fliken "Om institutionen". Våra utbildningssidor lanserades tidigare i år och nu återstår fliken "Forskning" innan vi har gått över till en helt ny webbstruktur.

Skärmdump från Statsvetenskapliga institutionens webbsida.

Mycket har hänt inom webbområdet på de dryga sju år sedan webben gjordes om sist, besökarnas användarbeteenden och användning av mobila plattformar har förändrats, nya lagar och förordningar kring förbättrad tillgänglighet har tillkommit som kräver att webben uppdateras.

 

Projekt Webb2021

Projekt Webb2021 innebär att Stockholms universitets externa webbplatser förnyas och förbättras. Statsvetenskapliga institutionen lanserade en ny utbildningswebb i mars 2021. Nu är det dags för nästa fas i utvecklingen, där informationen under Om institutionen ändrar utseende och på vår startsida möts du nu av samma struktur som på universitetets centrala webbsidor.

 

Hur hittar jag rätt?

Använd gärna den så kallade hamburgermenyn i sidhuvudet för att hoppa mellan olika delar av sajten. Jordgloben tar dig till den engelska sajten. Det nya gränssnittet är särskilt anpassat till mobila enheter. Det kan ta en stund att lära sig nya rutiner för att hitta rätt men ganska snart känner du som användare att det ändå är lättare att hitta det du letar efter.

 

Nästa steg är forskningssidorna

Nu återstår fliken Forskning som också ska få ett nytt utseende. När lansering av detta kan ske är ännu inte klart, men det blir tidigast under hösten 2021.