Tillbaka till campus från 1/11

Undervisningen på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen kommer att vara webbaserad till och med sista oktober. Från den 1 november kommer undervisningen ske på plats i institutionens lokaler på campus.

Studenter som går på gångväg vid campus Frescati. Foto: Niklas Björling.
Foto: Niklas Björling.

Regeringen har meddelat att nästan alla coronarestriktioner upphävs från den 29 september på grund av en tillräckligt hög vaccinationstäckning i befolkningen. Stockholms universitet påbörjade den 1 juni en återgång till campus som skulle ske stegvis under hösten.

Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV) beslutade att fortsätta med webbaserad undervisning även under första halvan av höstterminen, fram till den 31 oktober 2021. Beslutet ligger fast och all undervisning för institutionens studenter kommer starta på campus från och med den 1 november. Mer information kommer finnas i schemat för respektive kurs.

Läs mer om Stockholms universitets information och ställningstaganden relaterat till covid-19:
Stockhoms universitets information om covid-19


 

Webbaserad undervisning till sista oktober

Fram till och med 31 oktober sker undervisningen webbaserat via e-mötestjänsten Zoom och lärplattformen Athena.

Hur du installerar och loggar in i Zoom

Hur du kommer igång och använder Zoom

Information om kursen, instruktioner och tentamensuppgifter får du via lärplattformen Athena:

Kom igång med Athena - instruktionsfilm via Serviceportalen

Logga in på Athena

Det kan vara svårt att få studierna att fungera på distans. Studie- och språkverkstaden tipsar om hur du kan hantera situationen:
Råd till dig som pluggar hemma

Bokning av grupprum

Fram till och med den 31 oktober är institutonen stängd för besökare men som student har du möjlighet att boka och nyttja institutionens grupprum och studieplatser för studier. För att komma in genom entrén vid Svante Arrhenius väg 21 A behövs en kod. Koden hittar du på Athena-sidan för den kurs du studerar.

Mer om hur du bokar grupprum


 

Corona-anpassningar i lokaler tas bort

Avspärrningar kommer tas bort och möblering återställas i lokalerna samt att begränsningar över antalet personer som får vistas i ett rum samtidigt (för möjlighet att kunna hålla avstånd) tas bort.

Stationer med handsprit kommer fortsättningsvis finnas utställda i lokalerna och vi uppmanar alla att stanna hemma vid symptom på sjukdom.


 

Öppettider från 1 november

Från och med november hälsar vi alla nya och gamla studenter varmt välkomna till undervisningen och studier i institutionens lokaler.

Institutionens ordinarie öppettider från 1 november:

  • Mån-tors kl. 07.30-17.30
  • Fre kl. 07.30 - 16.00

 

För dig som har VFU höstterminen 2021

VFU-kurserna vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen fortsätter att genomföras som planerat ute i förskola och fritidshem under höstterminen 2021.

Trepartssamtal kommer ske webbaserat hela höstterminen ut.

Om du har frågor om VFU-kurser på institutionen mejla till: vfu@buv.su.se

Frågor och svar om VFU i coronatider

De allra flesta genomför VFU under pandemin

På denna sida