Ny student

Välkommen till oss på nationalekonomiska institutionen! Vi ser fram emot att ha dig som student hos oss och vi vill göra vårt bästa för att du ska trivas.

Det finns mycket att tänka på som ny student så här har vi samlat det viktigaste inför terminsstart. Här hittar du praktisk information som förhoppningsvis ska ge dig en smidig start. Om du inte hittar den information du söker här eller på universitetets allmänna information, är du välkommen att kontakta oss. Du kan med fördel se nedan underrubriker som en checklista.

Viktig information om hur COVID-19 påverkar dina studier.

Mer information

 

Universitetskontot är ingången till IT-tjänsterna vid Stockholms universitet för dig som är student. Du får bland annat tillgång till trådlöst nät, datorsalar och fillagring.

Universitetskontot

Universitetskontot består av ett användarnamn och lösenord som du kan använda för att logga in på ett antal tjänster vid Stockholms universitet.

Universitetskortet

Universitetskortet fungerar som lånekort, utskrifts- och kopieringskort och gör det möjligt att använda bibliotekets e-resurser. 

Här hittar du information om universitetets viktigaste IT-tjänster för dig som student

Aktivera ditt universitetskonto

 

Har du sökt kurs eller program i nationalekonomi och är antagen är nästa steg att registrera dig.

Besked om du är antagen eller inte får du på antagning.se

För att kunna läsa kursen eller behålla din reservplats måste du:

Webbregistrera dig

Är du antagen med villkor måste du malia till institutionen på registrering@ne.su.se och meddela att du vill behålla din plats. Ange namn, personnummer och kurs. Du måste även kunna visa att du uppfyller behörighetskraven för att vi ska kunna registrera dig på kursen. Datum för detta uppdateras varje termin.

 

Du hittar kursinformation på respektive kurssida i den digitala utbildningskatalogen, hitta dit från:

Våra utbildningar

 

Varje kurs har en kursplats i Athena som du automatisk får tillgång till när du är registrerad på en kurs. Kursen fungerar som en plattform där du väljer grupp, lämnar in uppgifter, får tillgång till kursmatrial med mera. Det är viktigt att du prenumererar på kursplatsen. Ladda gärna ner appen.

Athena

 

Har du intyg med rekommendationen om förlängd skrivtid vid examination, erbjuder Nationalekonomiska institutionen 50 % längre skrivtid vid tenta/dugga. För skrivningar som är fem timmar eller längre, ingår 30 minuters rast i tentavakts sällskap.

NAIS-intyg

Här ansöker du om NAIS-intyg

Intyget skickar du till kursadministratören för kursen du ska läsa, gör detta så snart du kan. Vi rekommenderar dig att göra allt detta redan innan terminsstarten eller kursstarten.

Information om stöd och anpassningar vid Stockholms universitet

 

Om du har läst utomlands eller vid ett annat universitet i Sverige och vill tillgodoräkna dina poäng, kontakta studievägledare.

Tillgodoräknande

 

Nationalekonomiska institutionen Frescati, Södra huset (blå höghusen), i hus A, på plan 6 och 7.

Bussar

Linje 50 mot Stora Lappkärrsberget, hållplats "Universitetet Norra" (som ligger vid t-banan) och "Universitetetsvägen" (som ligger vid Studenthuset vid A-huset). Gå mot de höga blå husen (Södra huset), det första huset är A-huset.

Tunnelbana

Station Universitetet.
Röda linjen (14) från Fruängen/T-centralen mot Mörby centrum.
Röda linjen (14) från Mörby centrum mot Fruängen.

Bil

Söderifrån: Roslagsvägen/ E18. Sväng in på Fiskartorpsvägen vid Statoil-macken. Parkering finns nedanför Södra huset (de ljusblå höghusen, markerade A-F) Från parkeringen leder trappor upp till de ljusblå husen. Parkeringen är avgiftsbelagd.

 

Kontakt

Studievägledning

Du får hjälp med:

  • Studierådgivning och arbetsmarknadsinformation
  • Behov av särskilt pedagogisk stöd
  • Tillgodoräknanden och behörighetsbedömning
 

Studievägledning

Studievägledare grundnivå och lärare
Studievägledare masterprogrammet och lärare
På denna sida