Nordkurs sommarkurs i Sverige för studenter från övriga Norden

Velkommen til Nordkurs' sommerkursus i Sverige! Tervetuloa Nordkursin kesäkurssille Ruotsiin! Vælkomin á Nordkurs-summarskeið í Svøríki! Velkomin á Nordkurs-námskeið í Svíþjoð! Velkommen til Nordkurs sommerkurs i Sverige!

Vill du ha mer svenska språket och svensk litteratur i din utbildning? Då kan du gå en Nordkurs sommarkurs i Sverige, som ges i Stockholm eller Uppsala. Det är en fantastisk möjlighet att få uppleva ett grannland på nära håll och samtidigt lära dig mer om Sveriges språk och kultur.

Du lär dig språket på plats där det talas, fördjupar dig i landets litteratur och utvecklar din interskandinaviska språkförståelse när du träffar kurskamrater från de olika nordiska länderna.

Kurser i övriga Norden för dig som är student i Sverige

Nordkurs sommarkurser i Norden

Vy över Riddarholmen och Gamla stan. Foto: Mikael Damkier, MostPhotos
Riddarholmen och Gamla stan. Foto: Mikael Damkier, MostPhotos.
 

Du måste vara registrerad student i något av de övriga nordiska länderna för att få gå kurs i Sverige. Du kan alltså inte vara student i Sverige.

 

Information om samtliga kurser, ansökningsinformation och ansökningsformulär finns på Nordkurs (danska) huvudwebbplats nordkurs.org.

Nordkurs – sommerkurser i Norden > Sverige (nordkurs.org)

Kursen i Stockholm 2022

För dig som är antagen till Nordkurs i Stockholm sommaren 2022. Här hittar du kursupplägg, schema, kurslitteratur med mera:

Svenskt språk och svensk litteratur - Nordkurs, uppdragsutbildning (NS112U)

 

Kursen ges vanligtvis i juli–augusti under ca tre veckor vid Stockholms universitetet eller Uppsala universitet. Den är uppdelad i två delar: svenska språket och svensk litteratur. För finsktalande studenter ges även Nordkurs i Göteborg.

Läs mer på nordkurs.org/sverige.

Kursen i Stockholm

Svenskt språk och svensk litteratur - Nordkurs, uppdragsutbildning (NS112U)

 

För dig som är antagen till Nordkurs i Stockholm:

Svenskt språk och svensk litteratur - Nordkurs, uppdragsutbildning (NS112U)

 
  • Antagningen öppnar efter nyår och sista ansökningsdag är 1 april 2022. Du får besked om du är antagen i april.
  • Information om samtliga kurser, ansökningsinformation och ansökningsformulär finns på Nordkurs (danska) huvudwebbplats:

Läs mer på nordkurs.org

Ansökningsformulär (ansøgningsskema) på nordkurs.org

 

En förutsättning för att kunna följa och delta i undervisningen är att du har grannspråksförståelse av svenska, danska och norska utifrån en förstaspråksnära kompetens i ett skandinaviskt språk. Engelska används inte.

 

Du bor i ett studentrum (eget rum) i studentkorridor, och delar kök med andra studerande. För aktuell hyreskostnad, se nordkurs.org.

nordkurs.org

 

Om du har särskilda behov eller önskemål som rör tillgänglighet och/eller mat/diet bör du meddela landskoordinatorn det, så fort du är antagen (se Kontakt nedan).

 

Du bör ha reseförsäkring.

 

Kontakt

Landskoordinator – Nordkurs sommarkurs i Stockholm
På denna sida