Institutionen för pedagogik och didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för pedagogik och didaktik

Tillbaka till campus från 1 november

Institutionen för pedagogik och didaktik hälsar alla nya och gamla studenter välkomna till campusförlagd undervisning från 1 november. Viss undervisning kommer fortsatt ske på distans. Information om vad som gäller för din kurs hittar du i schemat och på lärplattformen Athena.

Frida Klar. Foto: Magnus Glans

Frida Klar blir årets vägledare

I sin motivering lyfter juryn fram att Frida jobbat kreativt och innovativt med digitala verktyg, framförallt med youtube, för att nå ut till sina elever under pandemin. Priset består bland annat av ett stipendium på 15 000 kronor. Frida Klar har läst studie- och yrkesvägledarprogrammet vid Stockholms universitet.

Rana Noel

Alumn är finalist till årets ledare

Rana Noel har läst studie- och yrkesvägledarutbildningen vid Stockholms universitet. Hon är nominerad till årets ledare av Framtidsverket. 

FOTO: CIENPIES DESIGN, Mostphotos

Nu finns en kurs för dig som vill undervisa, kommunicera och informera om hållbar utveckling

Kursen Utbilda för hållbar utveckling ges på distans/halvfart VT22. Den passar dig som i din yrkesroll har som uppgift att utbilda i hållbarhetsfrågor, t ex förskol- grundskol- gymnasie- och universitetslärare eller du som ansvar för hållbarhetsfrågor inom offentlig förvaltning eller privat verksamhet. Sista anmälningsdag 15 oktober. 

Missade du att söka? Än finns platser kvar. Kontakta oss för mer information.

Bokomslag

Ny bok om moderna pedagogiska utopier

Visioner om ett annat slags samhälle har ofta gått hand i hand med drömmar om en ny människa. Därför är det inte förvånande att föreställningar om utbildning, bildning, lärande och fostran varit viktiga inslag i den utopiska traditionen. 

Thor Pleijel. Foto: Nina Hamrin

Masterstudent vinnare i uppsatstävling

Thor Pleijel får ett stipendium på 10 000 kronor för sin masteruppsats i pedagogik. Han har studerat hur intresseinventering används i vägledande praktik av psykologer på Arbetsförmedlingen. Thor har läst masterprogrammet i pedagogik med inriktning mot karriärutveckling och vägledning.  

Foto: Stockholms universitet

Vi välkomnar nya doktorander i höst

Varmt välkommen till 4 nya doktorander som börjar på vårt program på forskarnivå i höst. Läs deras presentationer här: Marianne GallardoAnnica KälleboBlanka Ráhel RósaKatarzyna Twaróg.

Kurser och program

Till utbildningskatalogen
Länk till Rektorprogrammet
Uppdragsutbildningar