
- Material från konferensen
- Program Lärarkonferens2020
- Se videoinspelning av keynote med e-lärandespecialist Alastair Creelman
- Endnote om Akademiskt lärarskap — observationer och framtidsvisioner
- Konferensens tema är möjligheter med akademiskt lärarskap
- Presentationsformer
- Information till dig som är presentatör, rumsvärd eller moderator
- Anmälan av nya bidrag är stängd
Lärarkonferens2020 — möjligheter med akademiskt lärarskap
Material från konferensen
Konferens2020 är avslutad. Här hittar du det material från konferensen som det går ta del av så här i efterhand.
Digitala anslagstavlor från dagarna
Här finns Powerpoint-presentationer från en del av bidragspresentatörerna, länktips och deltagarnas kommentarer och diskussioner.
Gå till konferensens digitala anslagstavla dag 1
Gå till konferensens digitala anslagstavla dag 2
Konferensens keynote och endnote finns inspelad som video
Keynote speaker är Alastair Creelman

"After the storm, another world – what have we learned from covid-19?"
Alastair Creelman, e-lärande specialist vid Linnéuniversitetet
Endnote om Akademiskt lärarskap — observationer och framtidsvisioner

Möt Sveriges enda professorer i högskolepedagogik — Klara Bolander Laksov och Max Scheja som med utgångspunkt i konferensens presentationer diskuterar akademiskt lärarskap och vad det kan vara vid Stockholms universitet. De presenterar ”KUBEN” som en framåtsyftande modell för att synliggöra och stärka det ovärderliga arbete som lärarkonferensens presentatörer och deltagare bidrar till.
Program
Här hittar du hela konferensens program. Under konferensdagarna 19—20 november är det också här på programsidan som du deltar på konferensen och går till de virtuella rummen.
Virtuell Lärarkonferens2020 — hela konferensprogrammet
Välkommen
Välkommen till Stockholms universitets Lärarkonferens2020 som nu går av stapeln under två halvdagar 19—20 november 2020.
Torsdag 19 nov : kl 13—16.30
Fredag 20 nov : kl 9—13
Plats: I e-mötestjänsten Zoom.
Konferensen vänder sig till undervisande lärare och pedagogiskt ansvariga ledare vid universitetet. Här träffar du andra universitetslärare och utbyter erfarenheter kring undervisning, utveckling och högskolepedagogisk forskning.
Det väntar ett par inspirerande, kreativa och aktiva dagar där alla får något nytt med sig hem att direkt kunna använda i sin undervisning.
Tema är det akademiska lärarskapets möjligheter
Stockholms universitets fjärde interna högskolepedagogiska konferens har temat Det akademiska lärarskapets möjligheter. Den engelska termen, Scholarship of teaching and learning, representerar en idé som kommit att fungera som nav för pedagogisk utveckling inom högre utbildning internationellt. Ett akademiskt lärarskap innebär att ha ett vetenskapligt förhållningssätt till sin egen undervisning, till studenters lärande och till utbildningens innehåll och utformning (curriculum). Det handlar om att systematiskt undersöka, kollegialt granska och publikt dela sin pedagogiska verksamhet.
Med anledning av de utmaningar som Covid-19 ställt lärare och studenter inför, kommer konferensen också att fokusera på online-undervisning. Hur har lärare, administratörer och ledningsgrupper tagit sig an de utmaningar som uppstått på olika nivåer vad gäller utbildning? Förutom ny keynote speaker Alastair Creelman kommer du under konferensen kunna dela med dig av erfarenheter och lösningar samt ta del av andras.
Presentationsformer
Beskrivning av konferensens olika presentationsformer och om abstract
Information till dig som är presentatör, rumsvärd eller moderator
Information till dig som är presentatör, rumsvärd eller moderator (403 Kb)
Anmälan av deltagande
Stockholms universitets virtuella Lärarkonferens2020 — möjligheter med akademiskt lärarskap vänder sig till undervisande lärare och pedagogiskt ansvariga vid universitetet. Konferensen är kostnadsfri för anställda vid Stockholms universitet. OBS! Du som redan var anmäld till konferensen 26 mars, behöver anmäla dig igen till dessa nya datum. Anmälan av deltagande är nu stängd. Du har möjlighet att delta utan anmälan under konferensdagarna, du orienterar dig och deltar via konferensprogrammet.
Anmälan av nya bidrag
Förutom de bidrag som redan finns med i programmet öppnar vi nu upp för möjligheten att anmäla nya bidrag till konferensen. Alla bidrag är välkomna, men med anledning av den senaste tidens utmaningar välkomnas särskilt bidrag som berör:
- IKT-lösningar för digital/online-undervisning och -examinationer
- pedagogiska/didaktiska lösningar för undervisning online/på distans
- socialt klimat och relationella aspekter i samband med Zoom/online-undervisning
- hur Zoom-undervisningen förändrar studenters förutsättningar till lärande
Sista dag anmäla bidrag är 30 september.