Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Student vid dator. Inspera - självstudiekurs. Foto: Mostphoto

Få koll på nya examinationssystemet Inspera

Obligatorisk självstudiekurs för universitetslärare, administratörer och tentamensvärdar som kommer att använda universitetets nya digitala examinationssystem Inspera.

KTH SoTL 2023 - Future learning - Learning for the future. Logo. Illustration: KTH

KTH bjuder in till högskolepedagogisk lärarkonferens

Universitetslärare vid SU och KI bjuds in till KTH:s lärarkonferens “Scholarship of Teaching and Learning Conference” med tema framtidens lärande — lärande för framtiden. Bakgrund är nytt högskolepedagogiskt samarbete inom Stockholm Trio.

Stockholms vy. Stockholm trio.

Högskolepedagogiskt smörgåsbord med Stockholm trio

Fortsättningskurser i högskolepedagogik, resurser för pedagogisk utveckling och lärarkonferenser. Det och mer när högskolepedagogiska verksamheterna inom universitetsalliansen Stockholm trio samverkar.

How to teach in an active learning classroom. Foto Una Cunningham

Guide visar hur du undervisar i en ALC-lärosal

Hur undervisar man med ett teknikförstärkt aktivt lärande? Jo, det kan man göra i en av universitetets nya ALC-lärosalar som finns på campus Frescati och campus Albano.

Annelie Gunnerstad. Foto: CeUL

Ny handbok för att motverka plagiering

Hur kan du tänka om du misstänker fall av plagiering? Hur tolkar du digitala textjämförelseverktyg som finns för att upptäcka plagiat? Hur hjälper du studenter till bättre studieteknik? I en nyskriven handbok får SU:s lärare stöd och vägledning för att motverka plagiering.