Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Utlysning pedagogiska ambassadörer. Illustration: Pixabay

Utlysning: Sök medel för Samverkans-Inlärningsverksamhet!

Fler institutioner kan nu söka medel för att ingå i SU:s pågående Samverkans-Inlärningsprojekt (SILA). Institutionen får hjälp komma igång arbeta med den pedagogiska metoden SI-PASS där studenter ökar sina möjligheter till bättre studieresultat, lär sig att lära och samtidigt skapar ett kontaktnät av studiekamrater.

Utbildning i Språkstudions datorsal, Ins

Ny introduktionskurs till att undervisa i språk

Du är ny språklärare vid universitetet. Hur stödjer du på bästa sätt dina studenters lärande? Här är kursen som lyfter just språkundervisningens kärnområden. Kunskap, energi och gott om inspiration utlovas!

Studenter i undervisningssituation. Foto: Jens Olof Lasthein

Bidra till hållbar utveckling genom din undervisning

Högskolepedagogisk fördjupningskurs med fokus på hur du kan undervisa för att bidra till hållbar utveckling. Med utgångspunkt i ett utvecklingsområde i din pedagogiska verksamhet lär du dig leda förändringsarbeten i en kollegial miljö.

Student vid dator. Inspera - självstudiekurs. Foto: Mostphoto

Få koll på nya examinationssystemet Inspera

Obligatorisk självstudiekurs för universitetslärare, administratörer och tentamensvärdar som kommer att använda universitetets nya digitala examinationssystem Inspera.

How to teach in an active learning classroom. Foto Una Cunningham

Guide visar hur du undervisar i en ALC-lärosal

Hur undervisar man med ett teknikförstärkt aktivt lärande? Jo, det kan man göra i en av universitetets nya ALC-lärosalar som finns på campus Frescati och campus Albano.