Den här informationen riktar sig till dig som är antagen eller antagen med villkor till Masterprogram i statsvetenskap, eller Masterprogram i statsvetenskap med inriktning mot offentlig politik och organisation. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer därför inte ha något upprop. Det är därför viktigt att du läser informationen nedan noggrant. 

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats måste du registrera dig på programmet på följande sätt:

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 10 augusti.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok www.student.ladok.se där du ska registrera dig på programmets första kurs. När du registrerar dig på denna kurs blir du automatiskt registrerad på programmet.
   
 • Registreringen är öppen måndag 10 augusti - måndag 24 augusti. Observera! Om du inte registrerat dig senast den 24 augusti (23:59) förlorar du din plats och den kommer att gå till studenter på reservlistan. Vi gör inga undantag för utebliven registrering.
   
 • Om du får problem med din registrering, kontakta oss via master@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Om du är antagen med villkor, se nedan.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor måste du uppvisa att du är behörig till programmet senast den 20 augusti. Kontakta oss om du har problem med detta. Finns din examen registrerad i Ladok kommer vi att se det. Är din examen inte klar men du har ansökt om den vid ett svenskt lärosäte måste du maila oss en bekräftelse på att du har ansökt. Observera att det inte räcker att du har 180 hp, du måste ha tagit ut/ansökt om examen för att få registrera dig på programmet.

Introduktionsmöte och första lektionstillfälle

Se schema på hemsidan.

Mer information

Statsvetenskapliga institutionens hemsida hittar du scheman, kursplaner, litteraturlistor och annan viktig information.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor på master@statsvet.su.se.

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!