Den här informationen riktar sig till dig som är antagen till Politices kandidatprogram i nationalekonomi och statsvetenskap, 180 högskolepoäng. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer därför inte ha något upprop. Det är därför viktigt att du läser informationen nedan noggrant.  

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats på programmet måste du registrera dig på den inledande kursen på följande sätt (observera att det inte går att registrera sig på kursen innan webregistreringen har öppnat den 22 december):

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 28 december.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok www.student.ladok.se där du registrerar dig på Statsvetenskap I eller Statsvetenskap på engelska I (obs! inte båda). Om du är osäker på vilket språk du vill studera på under första terminen hittar du information här för kursen på svenska och här för kursen på engelska.
   
 • Registreringen är öppen måndag 28 december till och med 11 januari (23.59). Observera! Om du inte registrerat dig senast den 11 januari förlorar du din plats på programmet och platsen kommer att gå till en student på reservlistan. Inga undantag görs för utebliven registrering oavsett skäl.
 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studievagledare@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller (observera att det inte går att registrera sig på kursen innan webregistreringen har öppnat den 22 december).

Platsgaranti

Som programstudent har du platsgaranti på kurserna som ges inom programmet. Detta gäller dock endast om du söker kurserna inom programmet via www.antagning.se, webbregistrerar dig inom utsatt tid samt uppfyller behörighetskraven, för mer information se utbildningsplanen.

Efter registreringen

I början på januari är det viktigt att du besöker Athena, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Politisk teori/Political Theory. Du loggar in på Athena (http://athena.su.se) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under fliken "Innehåll" på kurssidan SV I: I Politisk teori eller PS I:I) Political Theory gör du ditt val.

Mer information

För kursen schema, litteraturlista och annan information, se Statsvetenskap I eller Political Science I.

Athena studentguide (3169 Kb)

En lyckad terminsstart

Studera med funktionsnedsättning

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!