Den här informationen riktar sig till dig som är antagen eller antagen med villkor till Politik och förvaltning II, 30 högskolepoäng. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer därför inte ha något upprop. Är du antagen med villkor (kod VI på www.antagning.se) kan du inte registrera dig. Det är därför viktigt att du noggrant läser igenom informationen som återfinns under rubriken Antagen med villkor.

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats måste du registrera dig på den inledande kursen på följande sätt:

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 28 december
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok www.student.ladok.se där du registrerar dig på Politik och förvaltning II.
   
 • Registreringen är öppen måndag 28 december till och med 11 januari.
   
 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studentexpedition@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller.

Antagen med villkor

Om du vid ansökningstillfället ej uppfyllde behörighetskraven för Politik och förvaltning II (minst 22,5 hp från Politik och förvaltning I) har du blivit antagen med villkor. Detta betyder att du inte kan webbregistrera dig. För att kunna bli registrerad på kursen måste du då, senast den 8 februari, uppfylla behörighetskraven.

Är du antagen med villkor kan du följa kursen från terminsstart men får inte göra några examinerande uppgifter.

När du uppfyller behörighetskraven kontaktar du institutionens studentexpedition på studentexpedition@statsvet.su.se. Ange ditt namn, personnummer samt vilken kurs du vill registreras på, så registrerar vi dig på kursen (du behöver inte skicka med något betygsunderlag, vi kan se i våra system om du är behörig eller ej).

Senast den 8 februari måste du ha uppfyllt behörighetskraven samt kontaktat oss för att få fortsätta på kursen.

Platsgaranti

Som programstudent har du platsgaranti på kurserna som ges inom programmet. Detta gäller dock endast om du söker kurserna inom programmet via www.antagning.se, webbregistrerar dig inom utsatt tid, uppfyller behörighetskraven, för mer information se utbildningsplanen.

Efter registreringen

I början på januari är det viktigt att du besöker Athena, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Perspektiv på politik. Du loggar in på Athena (www.athena.itslearning.com) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under Mina aktiva sajter (SV II:1) Perspektiv på politik gör du ditt val.

Mer information

För kursens schema, litteraturlista och annan information, se kursens hemsida.

En lyckad terminsstart

Studera med funktionsnedsättning - en guide för studenter

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!