Den här informationen riktar sig till dig som är antagen eller antagen med villkor till Statsvetenskap III (30 högskolepoäng). Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer därför inte ha något upprop.

Är du antagen med villkor (kod VI på www.antagning.se) kan du inte registrera dig. Det är därför viktigt att du noggrant läser igenom informationen som återfinns under rubriken Antagen med villkor.

Obligatorisk registrering för antagna som är behöriga

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig på följande sätt (observera att det inte går att registrera sig på kursen innan webregistreringen har öppnat den 28 december):

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 28 december.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok, www.student.ladok.se, där du registrerar dig på Statsvetenskap III.
   
 • Registreringen är öppen måndag 28 december till och med 11 januari (23:59). Observera! Om du inte registrerat dig senast den 11 januari förlorar du din plats och den kommer att gå till studenter på reservlistan. Inga undantag görs för utebliven registrering oavsett skäl till varför du inte registrerat dig i tid. Är du antagen med villkor, se vad som gäller för dig nedan!

 

 • När du registrerar dig mottar du inget bekräftelsesmejl från Ladok. Däremot, om kursen dyker upp under "Aktuell utbildning" i studentgränsnittet efter att du registrerat dig är du registrerat på kursen. 

 

 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studievagledare@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller. Observera att du inte kan registrera dig innan webregistreringen öppnar den 28 december. Om du är antagen med villkor, se nedan.

Antagen med villkor

Om du vid ansökningstillfället ej uppfyllde behörighetskraven för Statsvetenskap III (60 hp från Statsvetenskap I och II eller motsvarande kurser) har du blivit antagen med villkor. Detta betyder att du inte kan webbregistrera dig. Följande gäller för dig som är antagen med villkor:

 1. Du förlorar inte din plats på kursen om du senast den 8 februari uppfyller behörighetskraven. När du uppfyller behörighetskraven måste du kontakta oss enligt instruktion (punkt 2) och meddela att du är behörig.
   
 2. När du uppfyller behörighetskraven behöver du kontakta institutionens studentexpedition på studentexpedition@statsvet.su.se för registrering. Ange ditt namn, personnummer samt vilken kurs du vill registreras på, så registrerar vi dig på kursen (du behöver inte skicka med något betygsunderlag, vi kan se i våra system om du är behörig eller ej). 

OBS! Är du antagen med villkor får du följa kursen från terminsstart men du kan inte göra några examinerande uppgifter förrän du är registrerad på kursen.

Efter registreringen

I början på januari är det viktigt att du besöker Athena, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Statsvetenskapliga metoder. Du loggar in på Athena (http://athena.su.se) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under fliken "Innehåll" på kurssidan SV III:I) Statsvetenskapliga metoder gör du ditt val.

Mer information

På kursens hemsida hittar du mer information om schema och kurslitteratur. 

Athena studentguide (3169 Kb)

Ny student

Studera med funktionsnedsättning

 

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!