Den här informationen riktar sig till dig som är antagen till Statsvetenskap I, 30 högskolepoäng. Vi tillämpar webbregistrering på kursen, och kommer inte ha något upprop. Det är därför viktigt att du läser informationen nedan noggrant.  

Obligatorisk registrering för antagna

För att du ska få behålla din plats måste du registrera dig på kursen på följande sätt (observera, det är inte möjligt att registrera sig på kursen innan webregistreringen har öppnat):

 • Använd ditt användarnamn och lösenord från www.antagning.se för att:
   
 • Aktivera ditt studentkonto på www.su.se/aktivera. Detta kan du göra från och med den 28 december.
   
 • Du får nu tillgång till studentportalen Ladok för studenter https://www.student.ladok.se där du registrerar dig på Statsvetenskap I.
   
 • Registreringen är öppen måndag 28 december till och med 11 januari (23:59). Observera! Om du inte registrerat dig senast den 11 januari förlorar du din plats och platsen kommer att gå till en student på reservlistan. Inga undantag görs för utebliven registrering ovsett skäl till varför du inte har registrerat dig.

 

 • När du registrerar dig mottar du inget bekräftelsesmejl från Ladok. Däremot, om kursen dyker upp under "Aktuell utbildning" i studentgränsnittet efter att du registrerat dig är du registrerat på kursen. 

 

 • Om du har problem med din registrering, kontakta oss via studievagledare@statsvet.su.se innan sista dag för registrering. Ange ditt personnummer samt vilken kurs det gäller. Observera: det är inte möjligt att registrera sig på kursen innan webregistreringen har öppnat, dvs. den 28 december. 

Efter registreringen

I början på januari, och i god tid för terminsstart är det viktigt att du besöker Athena, SU:s lär- och samarbetsplattform, och gör ditt seminariegruppval på första delkursen: Politisk teori. Du loggar in på Athena (http://athena.su.se) med samma användarnamn och lösenord som ovan. Under fliken "Innehåll" på kurssidan SV I: I Politisk teori gör du ditt val.

Mer information

För kursens schema, litteraturlista och annan information, se kursens hemsida.

Athena studentguide (3169 Kb)

Ny student

Studera med funktionsnedsättning

Varmt välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!