Ämnesrådet

Statsvetenskapliga ämnesrådet (SVÄR) består av studenter som studerar vid statsvetenskapliga institutionen. Vi arbetar med påverkan gentemot institutionen för att bevaka de frågor som är viktiga för oss! Vår främsta uppgift är att bevaka utbildningen och se till så att den håller en hög nivå. Men vi jobbar också med arbetsmarknadsdagar, jämställdhets- och jämlikhetsfrågor, studentpubar m.m.

Alla som studerar vid institutionen är medlemmar i ämnesrådet, men det är de som är aktiva som bestämmer vad vi ska fokusera på. Om du är intresserad av att påverka din utbildning, förbättra anknytningen till arbetslivet, jobba för ett integrerat genusperspektiv, anordna roliga pubar och seminarium, träffa nya trevliga människor och skaffa dig en bra merit inför framtiden – bli aktiv medlem i ämnesrådet!

För mer information om vad vi arbetar med just nu, och för nästa mötestid, besök vår Facebooksida:

SVÄR på Facebook

Kontakt: amnesradet@statsvet.su.se

Samhällsvetenskapliga föreningen

Samhällsvetenskapliga föreningen är den förening som de flesta av studenterna vid den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Stockholms universitet är medlemmar i. Föreningen är just nu den största av de olika fakultetsföreningarna vid Stockholms universitet och drivs av studenter. Föreningens verksamhet består framförallt av studiesociala aktiviteter såsom fester, pubar, diskussionskvällar och en rad andra aktiviteter som kan vara intressant för medlemmarna.

Samhällsvetenskapliga föreningens hemsida