Utbildning - old

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Statsvetenskapliga institutionen
  4. Utbildning - old

Utbildning som gör skillnad

Är du intresserad av politik? Av makt- och demokratifrågor? Eller kanske internationell politik? Då har du kommit till rätt institution! En examen från Stockholms universitet står för hög kvalitet, både i Sverige och utomlands.

Studenter som tagit examen hos oss arbetar t.ex. som utredare, analytiker, EU-tjänstemän, politiska sekreterare och FN-attachéer. Vanliga arbetsplatser är statliga myndigheter, kommuner, ambassader, Sveriges riksdag, tankesmedjor och biståndsorganisationer. Arbetsmarknaden för statsvetare är bred!

En bild över Stockholm med Stockholms stadshus i förgrunden.

Vad är statsvetenskap?

Det pågår politiska samtal överallt – i FN, i den svenska riksdagen, vid våra egna köksbord och i medierna. Oavsett om det gäller dagspolitik eller eviga filosofiska dilemman, är frågor om hur samhället ska styras och hur vår gemenskap bör organiseras lika aktuella. Kring dessa problem kretsar ämnet statsvetenskap.

Studenter som pluggar i biblioteket.

Kurs eller program?

All högskoleutbildning bygger på kurser. Kurserna behandlar oftast ett enda ämne, och kan vara ett helt år långa. Program är hopsatta av kurser. Högskolan eller universitetet bestämmer vilka kurser som ingår i programmet och i vilken ordning kurserna ska läsas.

Universitetet i sociala medierInstitutionen på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Institutionen på YouTube

Studera med funktionsnedsättning
Vanliga frågor